Christian Horner is ervan overtuigd de RB9 een snelle auto is. Ook vindt hij dat het een goed weekend was voor het Red Bull, ondanks dat zijn team op de voorste rij startte, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de plaatsen drie en zes.

“Het is positief dat we hier met een snelle auto naartoe zijn gekomen”, aldus de teambaas. “We hadden alleen wat problemen met de banden. Ironisch genoeg dit keer tijdens de race want vorig jaar hadden we juist tijdens de kwalificatie problemen. Toen ging de race zelfs heel goed.”

Hoe de auto er voor staat over het hele jaar gezien durft Horner nog niet te zeggen. “De RB9 is competitief, maar na één race kunnen we nog niet zoveel beoordelen. Ik denk dat we na vijf races kunnen zien waar we staan. Dan hebben we op een aantal verschillende circuits gereden en kunnen we een duidelijkere inschatting maken.”

Tot Horners verrassing had de concurrentie een stuk minder moeite met de banden. “De condities waren voor ons niet optimaal. Kimi Räikkönen is de enige die met zijn auto een tweestopper kon veroorloven. Dat was na de helft van de race ook wel duidelijk. Hij reed de beste rondetijd op oudere banden dan wij op dat moment onder de auto hadden. Wij konden op dat moment alleen maar dromen van zulke rondetijden.”

“Wij hadden geen kans om een tweestopper te doen”, vervolgt Horner. “De banden sleten gewoon te snel. We hebben veel geleerd dit weekend. Hopelijk kunnen we dat volgende week gebruiken in Maleisië.”

Het bandenprobleem van Vettel lag volgens Horner aan de afstelling van de auto.  “Sutil reed bij hem weg, terwijl zijn banden ouder waren. Toen hebben we besloten onze pitstopstrategie aan te passen. Bij Webber was de slijtage lang niet zo groot als bij Vettel. Hierdoor was Webber ook veel competitiever in de race. Dat toont aan dat het niet zo zeer aan de auto ligt, maar meer aan de afstelling. Ze reden immers allebei met een andere afstelling.”