Red Bull-teambaas Christian Horner geeft Carlos Sainz een figuurlijke tik op de vingers, nadat de Spanjaard eerder vertelde dat hij in 2018 waarschijnlijk niet meer bij Toro Rosso zal rijden. “Ik vraag me af waar hij dan naartoe gaat”, zegt Horner in gesprek met Sky Sports

Volgens de Brit zijn de contracten duidelijk en blijft Sainz volgend jaar gewoon bij Toro Rosso, in dienst van Red Bull. Horner maakt duidelijk dat hij de uitspraak van Sainz ondankbaar vindt: “Hij moet niet vergeten dat Red Bull veel in hem geïnvesteerd heeft toen hij nog in de juniorenklasses reed. Dankzij Red Bull rijdt hij nu in de Formule 1.”

“Het is oneerlijk van hem om zo’n opmerking te maken, Red Bull steekt veel moeite en geld in deze jongens, om hen de kans te geven”, spreekt Horner zich uit.

Sainz staat bij veel andere team inmiddels op het lijstje van gewilde coureurs. Zo gingen al eerder de geruchten dat Renault in de jonge Spanjaard geïnteresseerd is, maar ook McLaren heeft al laten weten dat hij bij hen welkom zou zijn, mocht Alonso hen verlaten.

Horner ontkent alle geruchten. “Ik kan me niet voorstellen dat Carlos naar Renault zou willen vertrekken. Toro Rosso staat op dit moment twee plaatsen boven Renault in het klassement. Het zou voor hem geen logische stap zijn.” Ook de geruchten dat Toro Rosso Sainz uit zou kunnen lenen is volgens Horner onwaarschijnlijk. “Het zou gewoon geen zin hebben.”