Het startnummer één op zijn auto heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen van Sebastian Vettel. Tot deze conclusie komt Christian Horner na Vettels dominante optreden in Melbourne.

Beter dan met een overtuigende poleposition en overwinning kon Vettel de verdediging van zijn wereldtitel in Australië niet beginnen. Afgelopen seizoen kroonde de Duitser zich op 23-jarige leeftijd tot de jongste kampioen ooit, terwijl hij al niet meer weg te denken is uit de Formule 1.

“Sebastian heeft pas 63 Grands Prix gereden, maar van die 63 won hij er wel elf. Tel daar nu dat kleine beetje extra ervaring bij op en het moge duidelijk zijn dat hij vol vertrouwen aan 2011 is begonnen”, concludeert Horner tegenover Autosport.com.

“De Sebastian die ik nu zie, doet me heel erg denken aan de laatste fase van het vorige seizoen. Daar komt nog bij dat we een zeer goede winter achter de rug hebben, de wintertests zijn echt volledig naar wens verlopen.”

In plaats van extra druk denkt Horner dat het winnen van het kampioenschap alleen maar positieve effecten heeft op de persoon Vettel. “Vorig seizoen was zijn eerste kans om kampioen te worden en die heeft hij maar mooi gegrepen. De titel staat op zijn cv en niemand kan het hem meer afnemen. De enige druk die op zijn schouders rust is de druk die hij zichzelf oplegt: het behalen van meer successen.”