HRT heeft een aantal nieuwe onderdelen meegenomen naar Canada en die lijken het team tot tevredenheid van coureurs Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan vooruit te brengen.

In zijn terugblik op de vrijdag benadrukt Liuzzi dat de nieuwe onderdelen hun werk lijken te doen: “De balans van de auto is beter en hij is ook sneller geworden”, meent de Italiaan.

“Ik ben er blij om dat we een stap vooruit gezet hebben richting onze rivalen en ik denk dat de kwalificatie interessant kan worden, terwijl de auto in race-trim bovendien nog sterker is dan in kwalificatie-afstelling”, verkondigt Liuzzi, die ‘een positief gevoel’ heeft voor de rest van het weekend.

Ook Karthikeyan looft de doorontwikkelingen aan de F111. “We hebben veel nieuwe onderdelen, waaronder een nieuwe diffusor en een achtervleugel die speciaal voor deze baan is gemaakt. We moeten ze nog wel fine-tunen, maar het is een stap in de goede richting.”

De coureur uit India dicht de banden voor de rest van het weekend een hoofdrol toe, maar hij houdt er ook rekening mee dat het weer vanaf morgen als een soort wildcard kan fungeren. “We moeten dus maar afwachten wat er wat dat betreft gebeurt en er dan het beste van maken”, besluit hij.