Hoewel HRT net als vorig jaar voorlaatste staat in het constructeurskampioenschap spreekt Vitantonio Liuzzi van een positief jaar en hoopt hij dat in Brazilië op passende wijze te kunnen afsluiten.

“We mogen tevreden zijn met wat we dit jaar hebben gedaan”, zegt Liuzzi. “En het zou perfect zijn als we dat kunnen bekronen met een goede prestatie in Brazilië. Hopelijk gaat alles even soepel als op vrijdag en zaterdagochtend in Abu Dhabi en kunnen we weer het gevecht met Virgin aangaan.”

De Italiaan kan niet wachten om het circuit van Interlagos op te draaien. “Het is een snel circuit met een prachtige sfeer”, zegt hij. “Het is een geweldige plaats om te racen. Ik kijk ernaar uit er weer te zijn en ervan te genieten.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo heeft nog niet eerder in Interlagos gereden, maar mocht vorig jaar al wel sfeer proeven. De Australiër was onder de indruk. “Het leek wel een voetbalstadion”, stelt hij. “Overal waren trommels en toeters. Ik verheug me erop daar een deel van uit te maken.”

“Het is een uniek circuit omdat het kort en snel is”, vervolgt Ricciardo. “Omdat het zo kort is, kun je je geen enkel foutje veroorloven, met name in de kwalificatie, omdat het een groter verschil maakt. De sleutel voor de race is om in de openingsronden een goed ritme te vinden. Ik ga alles geven om het seizoen positief af te sluiten.”