Vitantonio Liuzzi kon niet wachten om weer achter het stuur van de HRT te kruipen nadat hij in India zijn plaats moest afstaan aan Narain Karthikeyan. Na een goede start ging het naarmate de dag vorderde echter steeds minder.

“Ik wilde zo snel mogelijk weer rijden”, vertelt Liuzzi, die in de eerste training de twintigste tijd noteerde, maar in het tweede bedrijf voorlaatste was. “De ochtendsessie verliep best goed. ’s Middags kon ik door een elektronicaprobleem echter minder kilometers maken dan gehoopt.”

“De auto voelde ook minder goed aan”, vervolgt Liuzzi. “Hoe koeler het werd, hoe minder bestuurbaar de auto werd. We moeten uitzoeken of iedereen daar last van heeft of dat het een specifiek probleem is.”

Daniel Ricciardo eindigde in beide sessies één plaats achter zijn teamgenoot. “Ik was niet erg gelukkig met de ochtendsessie”, zegt de Australiër. “We deden wat aanpassingen maar dat leverde niet de gewenste stap voorwaarts op. Ik hoop dat het morgen beter gaat. Ik blijf optimistisch gestemd dat we meer uit de auto kunnen halen.”