HRT maakte vandaag zijn racedebuut dit seizoen, nadat het team in Australië moest toekijken omdat het zich niet had gekwalificeerd. Beide coureurs vielen uit.

“We hebben beide coureurs uit voorzorg naar binnen geroepen”, verklaart teambaas Colin Kolles. “De watertemperatuur in de auto van Narain Karthikeyan was erg hoog en Vitantonio Liuzzi had last van een onstabiele achterkant.”

Nadat de Italiaan twee keer in de pits was geweest om zijn auto na te laten kijken, besloot het team hem uit veiligheidsoverwegingen maar binnen te houden. “Het is erg jammer, want we hoefden nog maar een ronde of tien en het was ons doel om de race uit te rijden”, zegt Liuzzi.

“De start was heel goed en ik wist enkele auto’s voorbij te steken. Onze auto is echter niet competitief genoeg en zij wisten mij weer te passeren. Daarna brak de achterkant voortdurend weg. Het was echter belangrijk om vandaag veel kilometers te rijden om data te vergaren.”

Karthikeyan had ook graag meer kilometers afgelegd, maar moest na tien ronden al de strijd staken. “Ik begon net een beetje in mijn ritme te komen”, zegt de Indiër. “Gelukkig heeft Tonio wel informatie kunnen verzamelen. Ik richt me nu op China, waar ik wel de finish hoop te halen.”