HRT-coureur Vitantonio Liuzzi wil in Zuid-Korea goedmaken dat het in Japan voor geen meter liep, terwijl ook zijn teamgenoot Daniel Ricciardo inzet op een sterker raceweekend.

Liuzzi kwalificeerde zich in Japan als laatste en droeg daarna ook de gehele race de rode lantaarn. “We moeten terugslaan in Zuid-Korea”, vindt Liuzzi dan ook. “We moeten achterhalen waarom het zo slecht ging in Japan en het onze rivalen een stuk moeilijker zien te maken.”

Of het gaat lukken om op het Korean International Circuit wel goed voor de dag te komen, is volgens Liuzzi echter niet helemaal zeker. “Tractie is er erg belangrijk, en dat is juist iets waar wij het moeilijk mee hebben. Hopelijk kunnen we daarom een probleemloze vrijdag en zaterdag afwerken, zodat we een goede afstelling kunnen vinden.”

“Er zijn nog vier races te gaan en het gaat niet makkelijk worden, maar we moeten blijven vechten en de moed niet laten varen”, besluit de Italiaan, die zijn auto tijdens de eerste vrije training af moet staan aan Narain Karthikeyan, zodat deze in het ritme kan komen voor de Grand Prix van India van later deze maand.

Voor de rookie Ricciardo wordt het komend weekend zijn eerste kennismaking met het circuit in Yeongam. “Ik verheug me op de uitdaging”, laat hij weten. “Veel van mijn collega’s vinden de baan in Zuid-Korea een leuk circuit, dus ik weet zeker dat het mij ook goed zal bevallen.”

Wat zijn prestaties betreft, hoopt Ricciardo in Zuid-Korea een verdere stap te zetten. “Mijn engineer vertelde me na de kwalificatie in Japan dat we er meer uit hadden kunnen halen, en dat hebben we daarna in de race ook gedaan. Ik heb daarom ook het gevoel dat we iets extra’s hebben gevonden op Suzuka. Hopelijk gaat dat ons helpen om een beter weekend te hebben in Zuid-Korea.”