Bij HRT zullen de vuisten na de eerste kwalificatie ongetwijfeld even gebald zijn geweest. Zowel Vitantonio Liuzzi als Daniel Ricciardo was beide Virgin-coureurs te snel af.

Liuzzi was vandaag eindelijk weer eens in de kwalificatie sneller dan zijn jonge teamgenoot. Hij liet Ricciardo ruim twee tienden achter zich. Veel koopt hij daar echter niet voor omdat hij vanwege een motorwissel morgen tóch achteraan start. “De auto was een stuk beter dan gisteren, vooral op het gebied van de balans”, vertelde de Italiaan na afloop.

“Dit is een goede manier om het seizoen af te sluiten. We waren sneller dan Virgin en ook is dit, na het probleemvolle weekend in Abu Dhabi, weer een goed resultaat voor mij. Het geeft een goed gevoel dat ik er weer bij ben met een auto die volledig naar behoren werkt. We hebben bewezen dat als we onze zaakjes voor elkaar hebben, wij presteren. Het kan een chaotische race worden omdat er regen wordt verwacht. Daar kijk ik naar uit.”

Ricciardo was minder tevreden. “Vanochtend verbeterden we de afstelling en de kwalificatie begon aardig. De balans in de auto was op het eerste setje banden goed. Ik verwachtte daarom mij verder te verbeteren. We brachten nog wat veranderingen aan maar om welke reden dan ook werkten deze niet.”

“We staan voor de Virgins en dat is een goede zaak maar ik heb mij niet verbeterd toen ik op mijn tweede setje reed. Dat is frustrerend. Een beter resultaat was mogelijk geweest. We moeten nu vooruit kijken en het morgen in de race beter doen.”