Daniel Ricciardo reed in de openingsronde zijn voorvleugel aan gort en Vitantonio Liuzzi kwam in de slotfase in aanraking met de muur. Voor HRT was de Grand Prix van Singapore dus geen memorabele race.

Ricciardo finishte voor Liuzzi, maar was niet echt tevreden met zijn race. “Het was voor mij niet echt een opwindende race omdat mijn voorkant in de eerste ronde al was beschadigd. Het was nogal druk in de achtste bocht en ik had geen ruimte. Ik wilde op mijn lijn blijven maar raakte vervolgens een andere auto”, aldus de Australiër.

“Dat was mijn fout: ik remde denk ik iets te laat. Nogal kostbaar, want hierdoor kreeg ik al snel blauwe vlaggen. Dat was niet echt bevorderlijk voor mijn ritme. Op de helft van de race ging het wel goed, maar in de slotfase was het weer raak met de blauwe vlaggen. Ook wilden we relatief lang doorrijden met de banden en dat was wel lastig.”

“We hebben de finish niettemin gehaald en dat zorgt voor voldoening in de zwaarste race van het jaar. Ik moet nu blijven werken en mijzelf blijven verbeteren”, aldus Ricciardo die, zoals gezegd, voor teamgenoot Liuzzi eindigde. Oko de Italiaan kwam niet ongeschonden uit de strijd.

“Het was een zware race. De auto was lastig te besturen onder deze omstandigheden en we hadden wat pech. De eerste helft verliep naar wens maar in de slotfase moesten we toch andere banden nemen omdat de achterbanden helemaal op waren. Hierdoor reden we de slotfase met de banden die we in de kwalificatie hadden gebruikt.”

“De auto had vervolgens heel weinig grip. Op een gegeven moment blokkeerde de boel in de veertiende bocht zonder dat ik radicaal anders reed. Hierdoor raakte ik de muur en daardoor brak mijn vleugel. Hierdoor moest ik opnieuw stoppen. Daarna was de auto lastig te besturen dus toen was het vooral zaak om te finishen. Het was lastig maar we zijn blij dat we de race uitreden.”