Een woordvoerster van HRT heeft ontkend dat het team met de auto van vorig jaar aan het nieuwe seizoen moet beginnen, al erkent ze wel dat niet alles op rozen gaat bij de Spaanse formatie.

 

“Het gerucht dat we de eerste paar races van het nieuwe seizoen met de auto van 2011 willen rijden, is niet juist”, stelt de woordvoerster in een interview aan de BBC, waarna ze verkondigt dat HRT verwacht de nieuwe bolide na de eerste van drie wintertest af te hebben. “Het doel is om met de nieuwe auto aan de tweede testsessie mee te doen”, verwijst ze naar de test van 21 t/m 24 februari in Barcelona.

 

De zegsvrouw van het kleinste team op de grid geeft verder aan dat de nieuwe bolide al door enkele crashtests van de FIA is gekomen, maar geeft toe dat er nog meer crashtests op het programma staan alvorens de nieuwe bolide – die waarschijnlijk de F112 gaat heten – goedgekeurd wordt om het circuit op te gaan voor de wintertests.

 

Bij HRT – waar volgens de woordvoerster een filosofie van ‘geen woorden, maar daden’ van kracht is sinds Thesan Capital het heeft overgenomen – moeten de mouwen deze winter nog wel worden opgestroopt: “We hebben het druk gehad, en er is nog altijd veel werk te doen.”

 

“Het is dan ook niet uitgesloten dat we het aan het begin van 2012 moeilijk zullen hebben, maar het fundament dat we nu leggen is een stuk steviger en betrouwbaarder dan voorheen het geval was.”

 

“Hopelijk kunnen we dat komend seizoen bewijzen en er zo voor zorgen dat het team in een beter daglicht komt te staan. Natuurlijk zal niet alles gelijk perfect zijn, maar we zullen het voor elkaar krijgen”, houdt de woordvoerster vertrouwen, waarna ze tot slot nog verkondigt dat er ‘onderhandelingen gaande zijn’ om een tweede coureur als teamgenoot van Pedro de la Rosa aan te trekken.