HRT hoopt dat het in Valencia – wat de tweede thuisrace van het jaar is voor het Spaanse team – de stijgende lijn die men te pakken heeft kan doortrekken.

Hispania’s Vitantonio Liuzzi kwam twee weken geleden in Canada als dertiende over de streep, hetgeen vooralsnog het beste resultaat van het jaar is voor de formatie uit Murcia.

Teambaas Colin Kolles ziet zijn team het bovendien al een aantal races steeds beter doen, dus hij hoopt dat het ook voor eigen publiek weer een stapje beter gaat: “Het is in principe onze tweede thuisrace en dus een belangrijke wedstrijd voor ons. Ik hoop dat we ons kunnen blijven verbeteren en de weg naar boven verder kunnen volgen.”

“Onze auto lijkt bovendien goed bij dit soort circuits te passen”, stelt Kolles. “Tractie is hier belangrijk, dus daar hebben we ons in de voorbereiding op gericht, terwijl we bovendien ook weer enkele nieuwe onderdelen geprepareerd hebben. Dit moet het gat naar de teams voor ons verder helpen te dichten.”

Liuzzi laat op zijn beurt optekenen dat de race op het Spaanse stratencircuit een behoorlijke uitdaging is, maar ook een leuke. “Het is een moeilijke en technische baan waar het lastig is om een goede afstelling te vinden. De atmosfeer in Valencia is echter geweldig en de Grand Prix is meestal een fantastisch evenement.”

“Ik weet zeker dat we het er goed kunnen doen”, voorspelt de Italiaan. “Zeker gezien het goede resultaat dat we in Canada hebben geboekt en met de steun die we ongetwijfeld van ons thuispubliek zullen krijgen.”

Voor de andere HRT-coureur, Narain Karthikeyan, wordt het zijn eerste kennismaking met de race in Valencia.

“Ik weet dus niet wat ik precies kan verwachten, al ben ik me ervan bewust dat je hier altijd 110 procent geconcentreerd moet zijn omdat de muur altijd dichtbij is.”

“Ik hoop verder dat ons thuisvoordeel ons gaat helpen om weer wat beter te presteren. We hebben in Canada al een goede stap vooruit gezet, dus het is nu zaak die lijn door te trekken en het voorwaartse momentum te behouden.”