HRT blikt terug op een zwaar weekend in Monaco, waar het ondanks alle problemen toch nog met beide bolides aan de finish kwam.

Het zat HRT niet bepaald mee in Monaco, en dan met name Vitantonio Liuzzi niet: hij crashte zowel op donderdag als zaterdag tijdens de ochtendtraining, waardoor hij in beide gevallen in de middag – en dus ook in de kwalificatie op de zaterdag – niet in actie kwam.

Ook zijn teamgenoot Narain Karthikeyan deed overigens niet mee aan de kwalificatie. Hij bleef door een probleem met de achterwielophanging de hele middag aan de pits.

Beide heren kregen echter wel gewoon toestemming gewoon aan de race deel te nemen, en dat heeft HRT uiteindelijk een zestiende (Liuzzi) en zeventiende (Karthikeyan) plaats opgeleverd.

“Het is ons gelukt onze problemen achter ons te laten en we hebben het tot de finish gered, dus dat is een stap in de goede richting”, laat Liuzzi na de race opteken.

“De zestiende plaats is een prima resultaat en het brengt het team in een betere positie”, meent Liuzzi verder. “Deze race zal het team ongetwijfeld motiveren voor de komende races.”

Ook Karthikeyan is blij dat hij de finishvlag heeft gezien. “Monaco is toch een baan waar je niet vaak rijdt, dus het is prettig om er een volledige race-afstand af te leggen. We houden dus een positieve indruk aan deze race over, hetgeen ook komt omdat we het gevoel hebben dat we vooruitgang boeken.”