Daniel Ricciardo is onder de indruk van het stratenparcours van Marina Bay. Wel baalt de Australiër een beetje dat HRT in Singapore vooralsnog niet de aansluiting vindt met Virgin en Lotus.

Wel was hij twee keer de snelste HRT-coureur. Eerst bleef hij Narain Karthikeyan een tiende voor en in de afsluitende training was hij vier tienden sneller dan Vitantonio Liuzzi. Helemaal tevreden was Ricciardo echter niet. Oké: hij was maar een tiende langzamer dan Jérôme d’Ambrosio, maar die was ook weer een seconde trager dan teamgenoot Timo Glock. HRT heeft vooralsnog dus nog niet echt de snelheid om het Lotus, maar vooral Virgin, lastig te maken.

“Ik wist dat dit een uitdagend circuit zou zijn en het viel ook niet tegen”, aldus de Australische Red Bull-protegé. “Het is hier erg warm en op het circuit staat er weinig wind. Het lijkt wel een sauna! Ik heb wel genoten omdat dit een gaaf circuit is. Nauw en uitdagend. Je kunt je ogen nauwelijks knipperen.”

“Het was een goede eerste dag maar we staan iets te ver achter onze concurrenten. We moeten dat gat voor de kwalificatie zien te dichten. Racen in de nacht zorgt niet voor een slechter zicht. Wel is het gaaf om al die verlichting op de auto te zien weerkaatsen. Ik geniet van mijn eerste nachtrace.”

Liuzzi stond ’s ochtends de auto af aan Karthikeyan en kon ’s middags Ricciardo niet bijhouden. “Ik ben redelijk tevreden met het verloop van de sessie”, zegt de Italiaan niettemin. “We moesten een aantal dingen aan de afstelling wijzigen omdat ik kampte met nogal wat overstuur. Ook veranderden we de balans in de auto.”

“Elke keer op de zachte band had ik wel last van verkeer dus de gehoopte rondetijd bleef uit. Toch heb ik vertrouwen in het weekend. Dankzij mijn positiestraf heb ik morgen weinig om voor te vechten dus we concentreren ons volledig op de race.”