Voor het eerst sinds de Grand Prix van Spanje staat er morgen geen HRT op de achterste startrij. Beide coureurs waren sneller dan D’Ambrosio en profiteren van de straf die Sébastien Buemi vorige week kreeg opgelegd.

“Het was een goede kwalificatie”, aldus Vitantonio Liuzzi. “Zeker na alle problemen die we dit weekend hebben gehad, is het positief dat we zo dicht bij onze directe rivalen zitten. Als alles volgens plan was verlopen, had het nog beter gekund. Maar we moeten vooruit kijken en morgen alles geven tijdens de race.”

Daniel Ricciardo, die eerder dit jaar nog in een Formule Renault op de Hungaroring reed, hoefde slechts anderhalve tiende prijs te geven op zijn teamgenoot. De Australische debutant neemt daar echter geen genoegen mee.

“Als het zo dicht op elkaar zit, is het toch een beetje frustrerend dat je er niet voor staat”, verklaart Ricciardo. “Desalniettemin ben ik tevreden over hoe competitief ik was. Morgen zal het opnieuw lastig worden, gezien de condities. Het is belangrijk goed met de banden om te gaan. Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar ik probeer er het uiterste uit te halen.”