Nico Hülkenberg rekent er op ‘binnen drie weken’ te weten waar hij volgend jaar rijdt. De Duitser gaat waarschijnlijk weg bij Sauber en wordt bij een reeks andere teams genoemd.

Hoewel een langer verblijf bij Sauber niet waarschijnlijk is, willen zowel het team als de coureur de optie nog niet volledig uitsluiten. Logischer lijkt echter dat Hülkenberg naar Lotus gaat of – als dat niet lukt – terugkeert naar Force India. Daarnaast wordt hij – vooral in de Duitse media – ook als outsider met McLaren in verband gebracht, waar het aanblijven van Sergio Pérez niet gegarandeerd is.

Gevraagd door ESPNF1 wanneer hij verwacht duidelijkheid te hebben, antwoordt Hülkenberg met ‘binnnenkort’. “Binnen één, twee of drie weken”, verduidelijkt de Duitser.

“Dit soort onderhandelingen kosten veel tijd. Niet eens zozeer omdat er grote struikelblokken zijn, maar gewoon omdat er altijd veel tijd overheen gaat voordat alle puntjes op de ‘i’ zijn gezet”, legt Hülkenberg uit.

Gezien het grote aantal opties dat hij heeft, rekent Hülkenberg erop dat het wel goedkomt met zijn zoektocht naar een stoeltje voor 2014. “Ik heb er vertrouwen in, maar heb aan de andere kant mijn lesje geleerd van 2010 en neem dus niets voor lief”, benadrukt de coureur die dat jaar na een solide debuutseizoen bij Williams op het laatste moment werd bedankt voor bewezen diensten.

Jobhopper
Hülkenberg heeft in elk jaar dat hij in de Formule 1 heeft geracet bij een ander team gezeten. In 2010 debuteerde hij bij Williams, waarna hij in 2011 testrijder was bij Force India en in 2012 een racezitje bij diezelfde renstal kreeg. Dit jaar rijdt hij bij Sauber, maar volgend seizoen komt hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer voor het Zwitserse team uit.