Nico Hülkenberg vertrouwt er op dat Force India met een oplossing komt voor het materiaalfalen dat in Hongarije tot flinke crashes leidde voor hemzelf en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Hülkenberg crashte hard de banden in tijdens de race nadat zijn voorvleugel ineens afbrak en onder zijn auto klapte, terwijl teamgenoot Pérez daarvoor in de eerste vrije training een flinke klap inclusief koprol maakte na een defect aan de achterwielophanging.

Force India denkt dat beide ongevallen werden veroorzaakt door de hevige vibraties waar de auto’s mee te maken kregen op de hobbelige Hungaroring en doordat de kerbstones daar ook veelvuldig gebruikt dienen te worden. Dat het met een oplossing komt, betwijfelt Hülkenberg echter niet.

“Twee van dit soort problemen in één weekend is niet goed, maar ik weet zeker dat het team hard aan de slag zal gaan en met een oplossing komt”, verklaart Hülkenberg tegenover Autosport. “We hebben wat tijd voor de volgende race, dus tegen de tijd dat we naar Spa gaan, is het vast opgelost.”

Door zijn uitvalbeurt liep Hülkenberg – die op dat moment zevende lag, voor de latere nummer twee Daniil Kvyat en de latere nummer vier Max Verstappen – de kans op een goede puntenfinish mis. Ook kwam zijn reeks van drie puntenfinishes achter elkaar ten einde.

Aangezien Force India wel competitief was op de Hungaroring, gaat The Hulk toch met een hoopvol gevoel de zomerstop in. “Onze auto is een stuk beter geworden”, zegt hij, verwijzend naar de introductie van de B-spec in Silverstone. “Ik zie dan ook met een goed gevoel uit naar de tweede seizoenshelft.”

“Ik voel me op het moment namelijk erg lekker, krijg een goed gevoel van de auto en we zijn daarnaast ook competitief. In Hongarije vochten we met Red Bull en Williams, wat een positieve ontwikkeling is.”