*

Hülkenberg: ‘Ga niet naar Renault voor het geld’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 december 2016 10:12

Hülkenberg: ‘Ga niet naar Renault voor het geld’
Racepictures

Geld heeft geen hoofdrol gespeeld in Nico Hülkenbergs beslissing om Force India te verruilen voor Renault. “Het gaat om het perspectief.”

“Geld speelt natuurlijk ook een rol, maar geen hoofdrol”, maakt Hülkenberg duidelijk in interview met Motorsport-Total. “Het is ook niet zo dat ik bij Force India slecht verdiende, net zoals het niet zo is dat ik bij Renault veel meer verdien. Het gaat om het perspectief dat het project met Renault biedt.”

“Ik denk namelijk dat het zowel voor Force India als elk ander team erg moeilijk wordt de top drie binnen te dringen, maar met een fabrieksteam als Renault – dat al meerdere titels heeft gewonnen – denk ik betere kaarten te hebben”, legt The Hulk uit.

Lang hoefde Hülkenberg daarom niet na te denken zodra er een voorstel van Renault lag. “Toen ik eenmaal over alle feiten beschikte, was het al snel duidelijk wat voor mij de beste keuze was”, zegt de inmiddels 29-jarige coureur uit Emmerich.

Behalve voor Force India – tijdens twee verschillende periodes – heeft Hülkenberg ook voor Williams en Sauber gereden. De Duitser staat na zes seizoenen – en één tussenjaar als testrijder – op 115 Grands Prix, maar wacht nog op zijn eerste podiumplek. Zijn beste WK-klassering is negende, in zowel 2014 als 2016.

Hülkenberg beëindigt een lange relatie met Force India. Hij was er testrijder in 2011 en racete in 2012 én van 2014 t/m 2016 voor het team.