Na een moeizame start van het seizoen, heeft Nico Hülkenberg het goede gevoel inmiddels volledig te pakken. De Le Mans-winnaar kwalificeerde zich in Engeland opnieuw in de toptien.

Hülkenberg eindigde de afgelopen vier races telkens een paar plaatsen hoger, met twee puntenfinishes op rij en de zesde plaats in Oostenrijk als hoogtepunt. In Engeland heeft Force India de grondig herziene auto geïntroduceerd en daar is Hülkenberg erg blij mee. 

“De updates werken goed”, concludeert hij. “Zonder de nieuwe onderdelen denk ik niet dat het mogelijk was geweest om in de toptien te eindigen vandaag. Dus dat stemt me erg gelukkig. We weten dat er nog meer in zit zodra we alles beter hebben doorgrond.” 

Hülkenberg beseft echter dat een puntenfinish nog niet gegarandeerd is. “Onze lange runs zagen er competitief uit, maar de auto’s voor ons zijn ook erg snel en het verschil naar de rest is klein. Het wordt dus hard werken om weer punten mee naar huis te nemen.” 

Sergio Pérez viel niet buiten de toptien, maar ziet vanaf de elfde startplaats nog kansen. “Ik ben teleurgesteld dat ik Q3 niet heb gehaald, want de auto was daar zeker toe in staat”, zegt hij. “Ik had verwacht in de toptien te eindigen, maar ik kwam helaas een paar honderdsten tekort.” 

De Mexicaan heeft naar eigen zeggen de verbeterde auto nog niet helemaal naar wens afgesteld. “Ik ben nog een beetje zoekende”, erkent Pérez. “De B-specificatie is een enorme verbetering, maar we moeten de mogelijkheden nog verkennen. Als we alles onder de knie hebben, is er veel potentieel. De elfde plek is ook geen slecht uitgangspunt. Ik denk dat we morgen om de punten kunnen knokken.”