Nico Hülkenberg kwam niet veel in actie op de eerste trainingsdag in Bahrein, maar de momenten die hij op de baan was, gaven hem veel vertrouwen.

“We hebben niet veel gereden, maar wat we deden gaf een goed gevoel”, stelt Hülkenberg, die in de eerste training zelfs de vierde tijd noteerde na slechts tien ronden te hebben afgelegd. “Maar dat was niet representatief, omdat de race onder heel andere omstandigheden zal worden verreden. De tweede sessie geeft een realistischer beeld.” 

Daarin was Hülkenberg dertiende, na achttien ronden te hebben gereden. “Ik voelde me op mijn gemak in de auto”, zegt hij. “We moeten nog wat kleine aanpassingen doen, maar ik denk dat we een goed uitgangspunt hebben voor de rest van het weekend. We hebben enkele kwalificatiesimulaties gedaan en dat zag er goed uit.” 

Ook Sergio Pérez is optimistisch gestemd. Hij noteerde de negende en tiende tijd in de vrije trainingen. “Een positieve dag”, concludeert hij. “We hebben het volledige programma kunnen afwerken en ik ben tevreden over de auto, vooral op de hardere band. We blijven werken aan verbeteringen, maar we kunnen tevreden zijn over het werk dat we vandaag hebben verricht.”