Nico Hülkenberg was hard op weg naar de laatste denderende verrassing van dit seizoen. Een podium leek zeker, en een overwinning niet onmogelijk. Tot hij Lewis Hamilton uit de wedstrijd beukte en een drive through-penalty kreeg.

Tot het ongeluk was Hülkenberg een van de snelsten op de baan en reed hij lange tijd aan de leiding van de wedstrijd. Die verloor hij door een halve spin in de tweede sector. Vervolgens herpakte de Force India-coureur zich prima en plaatste hij een inhaalactie op Hamilton, die eerste reed. Hülkenberg remde echter te laat, raakte daardoor in een spin en beukte de McLaren-coureur uit de wedstrijd.

De Duitser kon zijn weg vervolgen, maar werd wel door de FIA bestraft met een drive through-penalty. De vijfde plaats is niettemin een mooi resultaat. “Dit was erg leuk”, zegt hij over de race. “Het was erg vermakelijk en er gebeurde de hele race wel wat. We hadden een grote kans om op het podium te finishen maar uiteindelijk lukte het niet. Erg jammer.”

“Het was in de openingsfase erg lastig om de auto op de baan te houden maar het regende niet voldoende om over te stappen op intermediates. Dat was de juiste keuze en ik ging al snel aan de leiding van de wedstrijd. Ik voelde mij op mijn gemak maar maakte toch een foutje. Hierdoor kwam Lewis voor mij te rijden.”

Daarna ging het mis. “Ik kon hem bijhouden en raakte hem toen ik de leiding wilde heroveren. Het is lastig om te zeggen wat er gebeurde maar ik verloor bij het aanremmen de achterkant. Ik kon insturen maar plotseling raakten we elkaar. Erg jammer voor ons allebei omdat het een mooi gevecht was. Ik verloor veel tijd maar de vijfde plaats is nog steeds een fantastisch resultaat en het team heeft het fantastisch gedaan dit weekend. Dit is een mooi afscheidscadeau.”

Paul di Resta stond opnieuw in de schaduw van zijn teamgenoot en crashte in de slotfase hard uit de wedstrijd. “Het was een erg lastige Grand Prix waarin het lastig was te voorspellen wat we moesten doen. In de openingsfase maakten we de verkeerde beslissing door over te stappen op intermediates. Vlak voor de neutralisatie schakelde ik weer over op slicks.”

“Na de herstart verloor ik een paar plaatsen en stapte ik van de droge band weer over op de intermediates. We werden competitiever en ik reed achtste. Helaas crashte ik in de slotfase door aquaplaning van de baan. Het was een flinke klapper maar ik ben in orde.”