Nico Hülkenberg zegt dat de seizoensstart ‘boven verwachting’ is verlopen voor zijn team Force India, dat derde staat bij de constructeurs terwijl hijzelf als vierde geklasseerd is bij de coureurs.

Na vier Grands Prix staat Force India op 54 punten, wat zeker vergeleken met de 77 die het in heel 2013 behaalde een flinke score is. Het team uit Silverstone boekte daarnaast haar eerste podium sinds 2009 – ook al kwam dat niet op naam van Hülkenberg, maar van Sergio Pérez – met als gevolg dat Force India derde in het teamklassement staat, vlak achter Red Bull en vóór Ferrari en McLaren.

“Ik had dit niet verwacht, en ik denk eigenlijk dat dit ook niet te verwachten was”, vertelt Hülkenberg aan Autosport. “De wintertests gingen namelijk wel goed, maar niet zó goed, dus het is een hele prestatie dat we al zoveel punten hebben gepakt”, meent de coureur die zelf voor 36 van de 54 punten van het team verantwoordelijk is en met die score op de vierde plek in het wereldkampioenschap staat.

Hoewel Hülkenberg ‘geen reden ziet om aan te nemen dat we dit niet kunnen vasthouden’, weet hij ook dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is: “Want net zoals elk jaar, zal ook dit seizoen weer uitlopen op een ontwikkelingswedloop. Het is goed mogelijk dat de teams met grotere budgetten daardoor later in het jaar in het voordeel zijn, maar ik denk dat het er goed voor ons uitziet”, aldus de Duitser.