*

Hülkenberg heeft geen haast met beslissingen over toekomst

Daan de Geus

Daan de Geus

28 juni 2019 08:00

Hülkenberg heeft geen haast met beslissingen over toekomst
Motorsport Images

Renault-coureur Nico Hülkenberg heeft geen haast met het vastleggen van zijn toekomst. “Het is nog vroeg in het jaar. We zien wel hoe het gaat.”

Dat vertelt Hülkenberg op de Red Bull Ring, met de Duitser die duidelijk is over wat hij wil: “In een goede auto racen, zo simpel is en.” En voor de duidelijkheid: “In de Formule 1, ja.”

“Op het moment is het nog erg kalm”, zegt Hülkenberg over de situatie op de rijdersmarkt, na 8 van de 21 races. “Er gebeurt niet veel, dus we concentreren ons op het racen.”

Hoewel het inderdaad nog vroeg in het seizoen is, is Hülkenberg zelf al wel in verband gebracht met een overstap naar Red Bull om de teleurstellende Pierre Gasly te vervangen. Red Bulls Helmut Marko heeft die geruchten tegenover AutoBild echter afgedaan als onzin. Hülkenberg zelf bestempelde dit ook als niet serieus.

Opties in contract
Voor zover bekend loopt Hülkenbergs contract met zijn huidige team Renault na afloop van dit seizoen af. Renault-teambaas Cyril Abiteboul verklaarde vorige week in Paul Ricard echter wel dat er ‘opties’ in het contract staan. “Ik ga niet in op de details en wanneer die opties van toepassing zijn, maar wellicht is dat wel hoe we verder gaan met Nico.”

Volgens zijn teambaas heeft Hülkenberg ‘de resultaten gebracht’ voor Renault en is de Franse fabrieksformatie daar zeker niet blind voor. “Tegelijkertijd moeten we echter wel naar onze mogelijkheden kijken. Dat is iets wat iedereen zal doen, waaronder ook Nico.”

Een mogelijkheid voor Renault zou daarbij Esteban Ocon zijn. Renault was vorig jaar zo goed als rond met de Fransman toen Daniel Ricciardo zich aandiende en het toch besloot voor de van Red Bull afkomstige Australiër te gaan. Ocon staat momenteel aan de zijlijn als reserve en pupil van Mercedes.