Nico Hülkenberg blikt met genoegen terug op zijn eerste test met de Porsche 919 Hybrid LMP1, de bolide waarmee de Force India-coureur volgend jaar als parttimer meedoet aan het WEC.

Hülkenberg doet volgend jaar voor het fabrieksteam van Porsche mee aan de 24 Uur van Le Mans, het pronkstuk op de racekalender van het World Endurance Championship. De Duitser gaat daarnaast, zolang het niet botst met de Formule 1-kalender, ter voorbereiding ook voor Porsche meedoen aan de WEC-race in België. Om alvast te weten wat hem te wachten staat, heeft Hülkenberg afgelopen week al getest met de Porsche 919 Hybrid.

Op het circuit van Aragon in Spanje nam The Hulk op dinsdag en woensdag, waaronder ’s nachts, plaats achter het stuur van Porsche’s LMP1-bolide. Hij legde in totaal 155 ronden af en kan terugblikken op een geslaagde en interessante kennismaking met de 919.

“Het is een geweldige auto. De 919 heeft enorm veel downforce in snelle bochten en de acceleratie die de hybride-aandrijving bij het uitkomen van trage bochten biedt is zeer indrukwekkend”, zegt Hülkenberg, die als Formule 1-coureur toch echt wel wat gewend is, tegen Autosport.

“Ik heb tijdens deze test in korte tijd veel nieuwe ervaringen opgedaan, maar ben honderd procent tevreden met hoe het ging. Het rijden in het donker van de nacht springt er natuurlijk uit en was heel cool. Ik verheug me nu al op de volgende tests en – natuurlijk – de 24 Uur van Le Mans.”