Nico Hülkenberg maakte in zowel Japan als Korea indruk door als zevende en zesde te finishen. Force India was dit jaar nog niet zo competitief. Toch fijn, als de thuisrace van het team dan de volgende Grand Prix is.

Hülkenberg is blij met de prestaties van zijn werkgever. “Ze leveren goed werk”, zegt hij tegen Formule 1-medewerker Adam Cooper. “Ik heb een betere klik met de auto. We zitten nu in een goed ritme en zijn in vorm. Iedereen weet dat dat essentieel is in de F1. Het loopt nu gewoon lekker.”

“Dit was een perfect raceweekend”, zegt de Duitser over het raceweekend in Korea. “Voor de vrije trainingen begonnen zei ik dat we dat nodig hadden. We maakten vervolgen geen fouten en alles liep van een leien dakje. Dat kun je terugzien aan ons kwalificatieresultaat, en ook in de race.”

“We moeten ervoor zorgen dat we nog vier van dit soort weekenden hebben. Daar moeten we voor knokken, maar het is wel mogelijk”, aldus Hülkenberg. Zijn teambaas, Vijay Mallya, wil immers Sauber nog inhalen in het kampioenschap. Dat is trouwens precies het team waar Hülkenberg op het punt staat een contract bij te tekenen.

De Duitser, op een steenworp afstand van de Nederlandse grens geboren, is in ieder geval blij dat Force India een goede vorm te pakken heeft met de Indiase GP op het programma. “Ik heb er nog niet eerder gereden maar het is een thuisrace voor ons. Ik ben benieuwd. Het wordt een belangrijk weekend voor ons.”