Nico Hülkenberg zegt het aanbod van Lotus om de laatste twee races te rijden heeft afgeslagen omdat het hem te riskant leek. Lotus was op zoek naar een vervanger voor Kimi Räikkönen, die aan zijn rug wordt geopereerd.

“Het klinkt natuurlijk als een aantrekkelijke optie”, zegt Hülkenberg over de mogelijkheid om het seizoen af te maken bij Lotus. “Maar je moet verder kijken dan twee races en wat er dan kan gebeuren. Er zijn ook risico’s aan verbonden. Daarom heb ik deze beslissing genomen.”

Vooral het rijden in een onbekende auto maakt het volgens Hülkenberg lastig. “Als ik was ingestapt had men niet kunnen verwachten dat ik meteen Romain Grosjean zou verslaan”, zegt hij. “Hij lijkt zich momenteel aardig op zijn gemak te voelen in de auto en noteert erg goede resultaten.”

Een overstap naar Lotus voor de laatste twee races zou bovendien niet goed zijn voor zijn kans om volgend jaar weer voor Sauber te rijden. Als Lotus hem de garantie had kunnen geven in 2014 voor het team te rijden, had dat de zaak volgens Hülkenberg veranderd, maar dat is niet het geval. Al is hij nog wel in beeld bij Lotus.

“Ik ben net even langsgeweest om met teambaas Eric Boullier te praten over deze twee races en de toekomst”, verklaart Hülkenberg. “Volgend jaar is ook erg belangrijk en daarom wilde ik hem graag even spreken.”

“Het is een lastige situatie”, vervolgt Hülkenberg. “Ik had graag meer duidelijkheid gehad over mijn toekomst. Maar ik moet er mee om zien te gaan. Ik sta ook niet alleen, het halve veld weet nog niet waar ze aan toe zijn. Tijdens een raceweekend moet ik daar niet aan denken en gewoon mijn best doen op de baan.”