*

Hülkenberg: ‘Kunnen tevreden zijn met P6’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 augustus 2017 16:46

Hülkenberg: ‘Kunnen tevreden zijn met P6’
Sutton Images

Een zevende startplaats werd de zesde plek aan de finish voor Nico Hülkenberg, die zich zo best of the rest mocht noemen op Spa-Francorchamps.

Hülkenberg stond achter de Mercedessen, Ferrari’s en Red Bulls op de grid, maar schoof een plekje op in de rangorde door het uitvallen van Max Verstappen. “Het was een gecontroleerde race, de auto voelde goed aan, met goede pace. We waren het vierde team, met de op drie na beste auto. Daar kunnen we tevreden mee zijn”, resumeert hij voor de camera van Ziggo Sport.

Het middendeel van zijn wedstrijd was niet bijster spannend, maar met in het begin een mooi duel met Fernando Alonso en op het eind Romain Grosjean die in zijn nek hijgde, was er “toch nog wel wat actie”, vertelt The Hulk. “Dit was voor ons verder het best mogelijke”, denkt hij.

Als team kan Renault volgens Hülkenberg nog wel wat stappen zetten in de resterende races. Zoals het gat naar de top drie verkleinen en zich als het vierde team manifesteren. “Force India, Williams en Haas zijn dus de teams waar we ons op moeten concentreren”, denkt hij.

Renault staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap. Force India, vierde, is eigenlijk al buiten beeld verdwenen, maar Williams, het niet door Hülkenberg genoemde Toro Rosso en Haas zijn in theorie nog bij te halen door Renault. De Franse-Engelse equipe staat namelijk op 34 punten, terwijl Williams, Toro Rosso en Haas op – achtereenvolgens – 45, 40 en 35 staan.

Lees meer over

Hülkenberg Renault