Nico Hülkenberg maakt zich er niet druk om dat hij zijn tijd in Q3 moest inleveren vanwege het overschrijden van de witte lijn. Ook vanaf de tiende startplaats ziet hij nog voldoende mogelijkheden.

“Een interessante grid”, concludeert Hülkenberg na afloop van de kwalificatie. “Alle ingrediënten voor een spannende race zijn aanwezig. Ik voelde me lekker in de kwalificatie en bouwde alles op naar Q3. Helaas werd mijn tijd geschrapt, maar als je op de limiet rijdt, kun je weleens iets te wijd gaan.” 

De Duitser zegt er geen slaap om te zullen verliezen. “Het scheelt maar een paar plekken”, relativeert hij. “Het ziet er nog altijd goed uit voor de race. Het is lastig in te schatten hoe alle strategieën hier gaan uitpakken omdat de Formule 1 lang niet op dit circuit heeft gereden. Maar we hebben dit seizoen al laten zien dat we sterk zijn in de races.” 

Sergio Pérez greep net naast een plek in Q3 en vanwege de gridstraf die hij heeft overgehouden aan zijn aanvaring met Felipe Massa in Canada zal hij als zestiende aan de race moeten beginnen. 

“We probeerden met één vliegende run Q3 te halen, maar helaas was het geen perfecte ronde”, zegt Pérez. “Het is een lastig circuit en ik slaagde er niet in het maximale uit de banden te halen. Maar ik verwacht niet dat dat morgen een probleem zal zijn.” 

“De gridstraf maakt de race er niet makkelijker op, maar we moeten kijken wat we kunnen doen om nog op te schuiven. De eerste ronde en de strategie zijn daarbij cruciaal, want inhalen lijkt hier lastig te zijn. We hebben nog veel verse banden over, dus hopelijk kunnen we daar voordeel uit halen.”