*

Hülkenberg: ‘Max is een beetje de rebel van het moment’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 november 2016 01:31

Hülkenberg: ‘Max is een beetje de rebel van het moment’
Sutton Images

Max Verstappen is ‘een beetje de rebel van het moment’ in de Formule 1, volgens Nico Hülkenberg. ‘Hij is een harde racer, maar ik vind het wel goed.’

Dat vertelt de Duitser, in prima Nederlands, aan tafel bij talkshow Pauw desgevraagd. “Ik denk dat het bij het spel hoort, ik vind het wel goed”, zegt hij over Verstappens veelbesproken manier van rijden.

“Max is een beetje de rebel van het moment. Hij is een harde racer. Hij werkt een beetje met z’n ellebogen”, zegt de Duitser, die daarmee op het ‘harde verdedigen’ van Verstappen doelt.

“Wat hij doet is soms wel heel extreem, want hij is soms heel laat”, verwijst Hülkenberg naar Verstappens defensieve acties. “Hij laat de auto erachter daardoor nog weinig kans om iets anders te doen.”

“Het zal nog wel een keer knallen”, verwacht de Force India-coureur. “Er zal nog wel een keer een ongeluk van komen, maar dat hoort ook bij het racen”, stelt de veteraan van 113 Grands Prix.

“Met de coureurs zal het dan wel goed zitten, maar met de auto’s mischien niet”, denkt Hülkenberg, die met ‘het hoort erbij’ niet bedoelt dat zo’n soort ongeluk doodnormaal is: “Maar het is wel iets dat kan gebeuren”, weet hij.

“We rijden immers de hele tijd op de limiet. Als je racet en laat remt, moet je in duizendsten van seconden beslissingen nemen en dingen doen. Soms gaat dat verkeerd, zo is het gewoon.”

Vettel en Verstappen
Verstappen heeft dit jaar geregeld kritiek gehad op zijn manier van rijden. Mercedes-topman Niki Lauda was er na de laatste race, in Mexico, bijvoorbeeld totaal niet over te spreken.

In Mexico had Verstappen het ook aan de stok met een boze Sebastian Vettel. Hülkenberg denkt dat zijn landgenoot, die wel vaker kritisch is geweest over Verstappens rijden, er nog wel met de Red Bull-coureur over gaat praten.

“De volgende rijdersbriefing, vrijdagavond in Brazilië, zal wel lang worden, dus ik neem maar eten mee”, lacht Hülkenberg. “Als Sebastian over Max gaat praten, zal dat lang duren.”

“Er is ook wel een beetje frictie”, zegt Hülkenberg over hoe het zit tussen Verstappen en Vettel. Hülkenberg ziet dat niet per se als iets negatiefs: “Het is competitie. Het hoort erbij. Dat is wat racen is en wat mensen willen zien.”

www.sutton-images.com Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H and Max Verstappen (NED) Red Bull Racing RB12 battle at Formula One World Championship, Rd13, Belgian Grand Prix, Race, Spa Francorchamps, Belgium, Sunday 28 August 2016.

Vettel en Verstappen komen elkaar dit jaar geregeld tegen.