Sauber-coureurs Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez zijn na afloop van de eerste twee vrije trainingen in de grijze middenmoot terug te vinden en zijn dus allebei niet tevreden.

“Het was een moeilijke dag”, zo is Nico Hülkenberg duidelijk in zijn commentaar. “Door de regen tijdens VT1 waren we niet in staat ons volledige programma af te werken en konden we geen nieuwe onderdelen testen.”

“Ook de droge tweede vrije training verliep vervolgens echter moeizaam”, moppert de Duitser. “Mijn auto viel amper te besturen vanwege een verkeerde afstelling, maar zelfs nadat we dat probleem hadden verholpen, hadden we nog problemen. Ik ben dan ook totaal niet tevreden met de huidige set-up en we hebben nog veel werk te doen om het morgen beter te kunnen doen.”

Gutiérrez
Hülkenberg sloot VT1 overigens af als zeventiende, alvorens in VT2 nóg een plekje lager op de tijdenlijst te eindigen. Zijn teamgenoot Esteban Gutiérrez was in beide sessies sneller, maar een vijftiende en zeventiende tijd geven de Mexicaan alsnog weinig reden om tevreden te zijn. “Het is overduidelijk dat we snelheid te kort komen”, concludeert hij.

“We staan niet op de posities waar we naar streven en moeten ons zien te verbeteren door met het hele team de schouders er onder te zetten”, verkondigt Gutiérrez, voor wie het harde werk dat hij en de zijnen tijdens de trainingen hebben verricht weinig verschil heeft gemaakt: “We hebben van alles geprobeerd met de set-up, maar konden maar geen goede balans vinden”, verzucht hij.

Hoewel hij de hoop nog niet wil opgeven, heeft Gutiérrez een deel van zijn hoop in ieder geval op de mogelijke regen die nog gaat vallen gevestigd. “Ik denk namelijk dat we op een natte baan meer competitief zijn.”