Nico Hülkenberg rijdt volgend jaar opnieuw voor Force India – waarmee de overstap naar een topteam die hem door vriend en vijand wordt gegund, er weer niet van is gekomen. De Duitser zelf vertrouwt erop dat hij de stap omhoog op een dag alsnog kan maken.

“Ik ben net als alle andere coureurs”, zegt Hülkenberg. “Ik wil in een topauto rijden, en races en kampioenschappen winnen.” Best frustrerend dus als dat niet meteen lukt, geeft de coureur uit Emmerich toe. “Je wordt toch een beetje ongeduldig, als je niet in zo’n positie verkeert. Maar dat hoort ook bij de racerij, en bij het leven.”

Hülkenberg laat zich vooral niet gek maken: hij kijkt met een nuchtere blik naar zijn kansen in de Formule 1. “Natuurlijk hou ik mijn ogen en oren open voor ontwikkelingen op de markt”, vertelt hij. “Maar op een gegeven moment moet je ook gewoon voor zekerheid kiezen, zodat je je weer op de belangrijke zaken kunt richten, namelijk het racen.” Hij is dan ook zeker niet ontevreden met zijn contractverlenging bij Force India: “Het was een goede mogelijkheid, dus ik heb hem gepakt.”

Vormbehoud

Afgelopen seizoen begon Force India sterk, maar in de tweede helft van het jaar zakten de prestaties wat in. Hülkenberg is ervan overtuigd dat het team volgend jaar niet nog eens in die valkuil stapt. “We hebben ons werk niet goed of efficiënt genoeg gedaan, maar als we ons daarin kunnen verbeteren en de updates kunnen brengen die we willen, zie ik ons wel sterker worden.”

Maar zelfs als Force India de zaakjes heel het seizoen op orde heeft, wordt het niet makkelijk, weet The Hulk: “Begin dit jaar was het voordeel van de Mercedes-motor behoorlijk, maar dat is al een heel stuk kleiner geworden”, weet hij. “We moeten dus echt alles goed doen, als we straks weer willen staan waar we begin dit seizoen stonden.”