Force India scoorde in Australië zeven punten met Nico Hülkenberg op plek zeven en Sergio Pérez op P10. Een flinke opsteker na een moeilijke winter, maar Hülkenberg weet dat het team er nog lang niet is.

Hülkenberg liet direct na de race al optekenen dat Force India qua snelheid nog niet staat waar het wil staan met de verder wel zeer betrouwbare VJM08, en wijst nu in gesprek met Crash.net ook naar die betrouwbaarheid als reden voor zijn zevende plek in Melbourne: “We werden geholpen door het feit dat er maar vijftien auto’s aan de start verschenen en er ook nog auto’s uitvielen, terwijl wij geen fouten maakten en de finish dus wisten te halen.”

“We moeten de zevende plek die we hebben behaald dus ook in perspectief zien”, weet Hülkenberg. “Qua pure snelheid hebben we onszelf immers niet weten te verrassen, terwijl onze rivalen juist vooruitgang hebben geboekt. De beide Toro Rosso-coureurs reden bijvoorbeeld voor me, ondanks dat Max Verstappen op de langzamere banden onderweg was en Carlos Sainz veel tijd had verloren bij een pitsstop”, zo haalt de Duitser aan.

Vooralsnog is de betrouwbaarheid dan ook het sterkste punt van de pas laat opgeleverde VJM08, waarmee Force India slechts tijdens drie van de twaalf wintertestdagen voor aanvang van het seizoen heeft kunnen rijden.

Door deze valse start vindt Hülkenberg het lastig om te voorspellen om welke plekken Force India tijdens de rest van 2015 mee kan dingen. “Ik hoop dat we uiteindelijk dichtbij de top vijf zitten, maar of dat gaat lukken is zowel afhankelijk van hoe wij ons ontwikkelen als wat de andere teams doen”, erkent hij.

Aangezien de eerste updates voor VJM08 pas zullen volgen als de Formule 1 naar Europa terugkeert, verwacht The Hulk dat de aanstaande race – die van Maleisië – in ieder geval lastiger wordt dan de openingswedstrijd, aangezien het ciruit van Sepang in aerodynamische opzicht veeleisender is.