Nico Hülkenberg zegt hoopvol te zijn een racestoeltje voor 2012 te krijgen bij Force India. Maar de Duitser krijgt pas medio december uitsluitsel van het team.

Ondanks een bemoedigend debuutseizoen bij Williams moest Hülkenberg dit jaar plaats maken voor Pastor Maldonado. Op het moment dat hij dat te horen kreeg, waren vrijwel alle plaatsen al vergeven en moest hij genoegen nemen met de rol van derde rijder bij Force India.

Ook dit jaar zal Hülkenberg veel geduld moet uitoefenen aleer hij zekerheid heeft over zijn toekomst. Hij zegt daar geen moeite mee te hebben.

“Teameigenaar Vijay Mallya heeft al laten weten op 15 december de rijdersbezetting voor 2012 bekend te maken”, zegt de Duitser tegen auto motor und sport. “De coureurs krijgen het een paar dagen daarvoor te horen. Ik had liever al eerder geweten, maar het maakt niet veel verschil. Ik moet gewoon geduldig afwachten.”

Hülkenberg levert goed werk af in de vrije trainingen die hij voor het team mag rijden. Vaste rijders Adrian Sutil en Paul di Resta doen het echter ook goed. Sutil pakte een zesde plaats in Duitsland en Di Resta reageerde met een zevende plaats in Hongarije. Desondanks houdt Hülkenberg hoop op promotie.

“Je hebt nooit zekerheid voordat het officieel is bevestigd, maar op basis van de feedback van het team heb ik veel vertrouwen”, aldus Hülkenberg. “Ze zeggen erg tevreden met me te zijn.”