Nico Hülkenberg legde in China voor Renault beslag op de zesde plek en was daarmee best of the rest. Vooral de voorsprong die Renault op de rest van de middenmoters had, houdt The Hulk happy.

Hülkenberg denkt dat Renault elke race vooraan het middenveld mee kan doen.

In gesprek met Formula1.com noemt de Duitser de marge die Renault in Sjanghai op rivalen als Haas en McLaren had “behoorlijk goed”. Hoewel Renault de felbegeerde aansluiting bij de top drie nog niet heeft gevonden, kan het volgens Hülkenberg tevreden zijn met hoe het zich door de strijd in het groepje daarachter slaat. “Het hangt ook van geluk en de vorm van de dag af wie daar de bovenhand heeft, maar ik heb zeker het gevoel dat we goed mee kunnen doen.”

“Ons totaalpakket is goed. Zeker voor in het middenveld is het competitief, al zitten we dus nog wat te ver weg van de teams vooraan. Het team en ik zijn althans van mening dat het gat naar de top nog te groot is, maar we werken er hard aan dat kleiner te maken.”

Voor de korte(re) termijn rest Renault echter het felle gevecht in de zeer competitieve middenmoot. “We kunnen daar met elk team de strijd aangaan”, klinkt het overtuigd. Na drie Grands Prix staat Hülkenberg zevende in het WK, met 22 punten. Renault staat vijfde, met 25.