Force India-coureur Nico Hülkenberg sluit niet uit dat zijn toekomst buiten de Formule 1 ligt, al doet hij er alles aan om in de koningsklasse actief te blijven en daarin de top te bereiken.

Hülkenberg is inmiddels aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 bezig. De Duitser staat hoog aangeschreven, maar heeft zijn tijd in de Formule 1 vooralsnog doorgebracht bij teams uit de middenmoot. De nu 27-jarige coureur greep al een aantal keer naast een zitje bij een topteam, maar heeft dat inmiddels wel buiten de Formule 1 gevonden bij Porsche in het World Endurance Championship, waar hij een parttime baan heeft aangenomen.

Hülkenberg gaat namelijk aan de WEC-races in Spa en Le Mans meedoen voor de Duitse fabrikant, aangezien dit te combineren is met zijn werk in de Formule 1 voor Force India. Wat The Hulk echter niet kan uitsluiten, is dat hij op termijn fulltime overstapt naar het WEC: “Misschien wordt Porsche in de toekomst wel mijn nieuwe standplaats, mijn nieuwe thuis”, vertelt hij aan het Duitse Sky.

Hoewel Hülkenberg met zijn zitje bij Porsche dus een troef achter de hand heeft, benadrukt hij dat het zijn prioriteit heeft zijn loopbaan in de Formule 1 te vervolgen en verder uit te bouwen. “Het blijft mijn doel om in de Formule 1 races te winnen en wereldkampioen te worden. Ik doe dan ook nog altijd mijn uiterste best om de weg naar boven te vinden in de Formule 1.”

Met Force India komt daar, in ieder geval dit jaar, vermoedelijk niet veel van terecht, moet Hülkenberg erkennen. “Sportief gezien loopt het niet lekker. Dat weten we hier allemaal, maar ik hou vertrouwen in het team. Over twee maanden – tijdens het raceweekend in Oostenrijk – komen ze met een grote update. Dat moet enorm helpen, maar tot die tijd mogen we er niet te veel van verwachten. We zijn op het moment immers simpelweg te traag.”

Ondanks de problemen bij Force India, is Hülkenberg nog niet in gesprek met andere teams, zo zegt hij. “Daar is het nog te vroeg voor. Het is pas april. We beginnen pas later in het jaar met de onderhandelingen voor volgend seizoen.”