*

Hülkenberg: ‘Succesvolle updates doorbraak voor Renault’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 augustus 2017 09:17

Hülkenberg: ‘Succesvolle updates doorbraak voor Renault’
Sutton Images

Nico Hülkenberg noemt het ‘erg belangrijk’ voor zijn team Renault dat de updates die het brengt ook daadwerkelijk effect sorteren: “Dat moet ook als je met de grote jongens wil meedoen.”

Op motorisch vlak komt Renault dit seizoen in principe niet (meer) met grote updates, maar wat betreft het brengen van updates voor de auto van het eigen fabrieksteam draait alles op volle toeren bij Renault. Zo bracht de Frans-Engelse formatie in de eerste seizoenshelft vrijwel elk weekend wel iets nieuws mee, met met name grote updates in Spanje en Engeland.

In Engeland mochten Renault en Hülkenberg zich ‘best of the rest’ noemen, achter de drie topteams.

De updates in Spanje en Engeland zorgden daarbij voor wezenlijke stappen vooruit, met Hülkenberg die in beide races als zesde finishte. Na de Grand Prix van Engeland kwalificeerde Hülkenberg zich vervolgens ook zeer sterk in Hongarije, als zesde, maar door een gridstraf en ongelukkige samenloop van omstandigheden zaten punten er daar in de race niet in.

Dat Renault echter flinke progressie boekt met de updates, doet Hülkenberg goed, vertelt hij: “Het is heel belangrijk en hoopgevend. Ik heb namelijk ook jarenlang bij teams gezeten waar er telkens beloftes werden gedaan over updates en stappen vooruit die er zouden komen, maar het vervolgens niet opleverde”, herinnert hij zich zijn frustraties van toen.

Daar staat echter tegenover dat Hülkenberg ook wel eens eerder heeft meegemaakt dat een team tijdens een seizoen flinke sprongen maakte. Dat was in 2015 en 2016, zijn laatste twee jaar bij Force India. “Toen werkten de updates altijd zoals beloofd en zetten we grote stappen vooruit. Dit jaar, met Renault, lijkt het hetzelfde te zijn”, stelt hij tevreden vast.

Volgens Hülkenberg moeten updates echter ook altijd progressie betekenen ‘als je met de grote jongens wil meedoen’, zoals Renault als fabrieksteam ambieert. De volgende twee circuits die worden aangedaan, Spa en Monza, liggen Renault volgens Hülkenberg niet zozeer vanwege het gebrek aan vermogen van de Renault-motor, maar dat laat volgens hem onverlet dat het team vooruit gaat.

Lees meer over

Hülkenberg Renault

Gerelateerd