Nico Hülkenberg heeft geen spijt van zijn terugkeer naar Force India. ‘Ik denk dat de resultaten voor zich spreken’, aldus de van Sauber overgekomen coureur.

Hülkenberg reed in 2012 al eens een seizoen voor Force India, alvorens in 2013 voor Sauber aan de slag te gaan. Sauber presteerde eind vorig jaar – na een lastig begin – vervolgens erg sterk, terwijl Force India inzakte, dus de verrassing was groot toen Hülkenberg aankondigde terug te gaan naar Force India, maar na vier races in 2014 is Hülkenberg er al van overtuigd dat dit de juiste keuze was.

“Ik denk dat als je naar de resultaten kijkt, het wel duidelijk is dat mijn overstap me geen kwaad heeft gedaan”, zegt Hülkenberg – die met 36 punten op de vierde plek in het kampioenschap staat, terwijl Sauber dit jaar nog niet heeft gescoord – tegen Motorsport-Total.

Behalve Hülkenberg heeft ook zijn Force India-teamgenoot Sergio Pérez, mede dankzij een podiumplek in Bahrein, al achttien punten gepakt, dus de formatie uit Silverstone staat op het ogenblik derde in het kampioenschap. “Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden en goed blijven scoren”, zegt Hülkenberg uiteraard.

Om dit voor elkaar te krijgen moet Force India vooral gelijke pas houden met Ferrari en Williams in de ontwikkelingsrace, zo weet Hülkenberg, die deze twee renstallen op het moment als de meest geduchte rivalen van zijn team aanwijst.

“Williams heeft eigenlijk een snellere auto dan wij, maar wij hebben ons werk tijdens de raceweekends beter gedaan en daardoor staan we boven ze”, verklaart Hülkenberg, die zich realiseert dat Ferrari ‘zeker in de laatste race’ ook sneller was dan Force India: “Maar ik hoop dat we daar weer verandering in kunnen brengen en ik straks weer één of meer Ferrari’s in mijn spiegels heb”, besluit de Duitser.