Nico Hülkenberg heeft dit seizoen in elke race punten gepakt en hoopt die reeks voor eigen publiek door te kunnen trekken.

Samen met Fernando Alonso is Hülkenberg de enige coureur die dit jaar nog niet buiten de toptien is geëindigd. “Dat geeft aan hoe lekker het seizoen gaat”, stelt de Force India-coureur. “Zelfs op circuits waar we moeite mee hebben, pakken we nog punten. In Silverstone was de balans bijvoorbeeld niet ideaal, maar ging ik toch nog met vier punten naar huis.”

Voor Duitsland heeft Hülkenberg hogere verwachtingen. “Zeker met de zachte en superzachte banden, die ons beter liggen”, aldus de Duitser. “Het is mijn thuiscircuit dus ik ken de baan goed. In 2005 reed ik er mijn eerste race en ook aan de Formule 3 bewaar ik goede herinneringen.  De Duitse fans krijgen altijd veel steun en ik verwacht dat we ze een mooie show kunnen bieden.”

Sergio Pérez kent een wisselvalliger seizoen ten opzichte van zijn teamgenoot, maar pakte wel de enige podiumplaats van Force India in Bahrein. “Het is een positieve eerste helft van het seizoen geweest”, concludeert de Mexicaan. “Er zaten lastige races tussen en ik had graag meer punten gescoord, maar dat is door verschillende factoren niet gelukt.”

“Het belangrijkste is dat we ons blijven verbeteren”, vervolgt Pérez. “De test in Silverstone heeft geholpen om wat problemen op te lossen en nieuwe onderdelen te testen. Hockenheim zou ons bovendien veel beter moeten liggen. Het is een circuit waar je de bochten kunt aanvallen.”