Dat Force India er in Monaco goed bij zit, wist Nico Hülkenberg wel. Maar op de vijfde startplaats die hij tijdens de kwalificatie veroverde, had hij van tevoren niet gerekend.

Hülkenbergs snelste tijd in Q3 was maar vijftien honderdsten langzamer dan die van Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die vierde start. “Ik ben heel blij”, zegt Hülkenberg. “We wisten dat we snel genoeg waren voor de top tien. Ik voel me al het hele weekend goed op mijn gemak in de auto. Maar dit resultaat is beter dan ik had verwacht.”

De VJM09 wordt steeds beter, zegt Hülkenberg. “We hebben in Barcelona al een grote stap gezet, en de resultaten van vandaag laten nogmaals zien dat de auto goed werkt. Vooral in de langzame bochten.” Toch blijft de Duitser enigszins gereserveerd als het over zijn kansen in de race gaat. “In Monaco gaat niets vanzelf. Maar ik heb wel een goede uitgangspositie bemachtigd.”

Bandentemperatuur
Twee plaatsen achter Hülkenberg start in de andere Force India Sergio Pérez. De Mexicaan reed de achtste tijd in Q3, maar doordat Kimi Räikkönen vijf plekken moest inleveren, schuift hij een gridpositie op. Toch is Pérez niet geheel tevreden. “Ik kon de banden niet goed op temperatuur krijgen, dus ik heb het gevoel dat er nog wel meer in had gezeten.”

“Hoe dan ook, de zevende plaats is een mooie startplaats in Monaco”, vervolgt hij. “Hier is het heel belangrijk om in de top tien te starten, dus we kunnen voor een goed resultaat gaan. Aan de andere kant weten we hoe onvoorspelbaar deze race kan zijn. Ik heb zin in de uitdaging.”