Nico Hülkenberg kon de zomerpauze goed gebruiken, nadat hij naast zijn Formule 1-activiteiten ook nog even de 24 Uur van Le Mans won, maar kijkt er nu naar uit weer aan het werk te gaan.

“De zomervakantie was heerlijk ontspannend”, vertelt Hülkenberg, die vandaag bovendien zijn 28e verjaardag viert. “Mijn agenda zit dit jaar propvol, dus het was fijn om even een paar weekjes thuis te zijn. Maar in een maand tijd ga je toch het racen missen, dus ik ben er zeker klaar voor om het seizoen te hervatten.” 

Ook voor Hülkenberg is Spa een van zijn favoriete circuits. “De gedachte om hier te rijden, brengt al een glimlach op mijn gezicht”, zegt de Duitser, die in mei al actief was tijdens de 6-uursrace van Spa ter voorbereiding op Le Mans. “Met name vanwege de snelle bochten. Daar doe je het om in de Formule 1.” 

Hülkenberg hoopt daarbij dat de updates aan zijn Force India van pas gaan komen, nadat enkele onderdelen op de Hungaroring nogal fragiel bleken te zijn. “We willen ons herpakken na een moeizaam weekend in Hongarije”, zegt hij. “De updates gaan ons ongetwijfeld helpen in Spa, zeker in de snelle bochten. Daarnaast hebben we voordeel met ons motorvermogen. Ik reken dus op een sterk vervolg van het seizoen.”  

Zijn overwinning in Le Mans leverde Hülkenberg ook nog een startbewijs op voor de prestigieuze Race of Champions, die dit jaar in Londen plaatsvindt. Naast de strijd om de individuele eer gaat hij daar samen met Sebastian Vettel ook proberen de landentrofee weer naar Duitsland te brengen.