Renault staat als team waar Nico Hülkenberg vooraf had gedacht dat het zou staan, maar de voorsprong van de top op de rest van het veld heeft hem wel verrast.

“Toen ik hier tekende, had ik al verwacht dat we ongeveer op dit niveau zouden zitten. Ik verwachtte geen wonderen. We kunnen nu, zolang we wat geluk hebben en ons werk perfect doen, voor punten vechten, en dat is waar ik vooraf ook van uit ging”, vertelt Hülkenberg aan Autosport.

Wat Hülkenberg echter niet had gedacht – en wat volgens hem voor iedereen een verrassing is geweest – is dat Mercedes en Ferrari mijlenver voor liggen op de rest. “Het is gewoon een beetje eng. Mercedes en Ferrari liggen enorm ver voor op Red Bull, terwijl er tussen Red Bull en Williams ook weer een gat van anderhalve dag zit.”

“Wat Mercedes en Ferrari van de winter hebben gedaan – en de pace die ze nu hebben – is echt speciaal”, erkent Hülkenberg, die denkt dat het verschil vooral wordt gemaakt door de chassis en niet zozeer door de motoren achterin. “Het is moeilijk in cijfers uit te drukken, maar het chassis en de aerodynamica spelen zeker een hoofdrol. Het komt denkt ik voor zo’n zeventig tot tachtig procent daar door.”