Nico Hülkenberg begint de Grand Prix van Engeland zondag als vijfde. De Duitser in Franse dienst kwalificeerde zich als zesde, maar schuift nog een plekje op.

Hülkenberg dankt dat ‘gratis’ plekje winst aan een gridstraf van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, maar de Renault-coureur reed zelf ook gewoon een sterke kwalificatie.

In het eerste deel van de kwalificatie, op intermediates in wisselvallige omstandigheden, was hij knap vierde, waarna hij er in Q2 en Q3 nog steeds goed bij zat met een vijfde en een zesde tijd.

“Het ging zo goed omdat ik een lekker ontbijtje heb gehad. Goudse kaas”, grapt Hülkenberg in gesprek met Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij.

“Nee, het momentum was gewoon lekker, gelijk vanaf Q1 al. Ik zei tegen het team dat we maar voor inters moesten gaan en we zaten er toen gelijk goed bij, dan krijg je ook meer en meer vertrouwen.”

“Het was een sessie van opbouwen, opbouwen, opbouwen. Ik voelde me lekker in de auto en het was zo een goede performance vandaag. Een lekkere race nu op zondag zou uiteraard ook leuk zijn.”

Zijn kwalificatie in Silverstone was voor Hülkenberg zijn beste van het jaar. Het is ook de eerste keer in drie raceweekends dat hij weer eens van uit de top tien mag starten.

De Duitser haalde in Canada, drie races geleden, voor het laatst punten. Zijn Renault-teamgenoot Jolyon Palmer start zondag als elfde.