Als het aan Nico Hülkenberg ligt, gaat hij in 2016 weer naar Le Mans. De Duitser won de 24 Uur van Le Mans dit jaar immers met Porsche en wil die zege graag verdedigen.

Dat verklaart Hülkenberg, die afgelopen weekend als gast van Porsche bij de World Endurance Race op de Nürburgring aanwezig was, in gesprek met Motorsport-Total. Gevraagd door de Duitse publicatie of hij zijn Le Mans-zege in 2016 wil verdedigen, maakt Hülkenberg duidelijk van wel: “Dat wil ik heel graag”, zo laat hij weten.

“Of het ervan komt, hangt echter af van hoe mijn Formule 1-loopbaan zich ontwikkelt”, meldt Hülkenberg, die denkt dat hij een goede kans maakt op een nieuwe deal met Porsche. “Als ze besluiten om net als dit jaar een derde auto in te zetten in Le Mans, dan is het heel waarschijnlijk dat ik één van de coureurs ben.”

Wat Hülkenberg ook nog beklemtoont, is dat een permanente overstap naar de langeafstandsracerij wat hem betreft nog geen optie is. “Wat ik over drie of vier jaar wil doen, weet ik nog niet. Daar wil ik ook nog niet over nadenken. Op het moment werk ik echter hard aan mijn Formule 1-carrière. Er zijn namelijk nog dingen die ik in de Formule 1 wil bereiken en ik vind het ook nog heel leuk om er te racen”, geeft Hülkenberg te verstaan.

Mallya
Hoewel het nog niet zeker is dat Hülkenberg in 2016 bij Force India blijft, wil teambaas Vijay Mallya graag met hem verder. Mallya heeft er ook vertrouwen in dat hij The Hulk kan behouden. Mocht dat lukken, dan is de kans groot dat hij Hülkenberg in 2016 weer toestemming geeft om aan Le Mans mee te doen, bericht Motorsport-Total.