*

Mallya wil door met rijdersduo

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

31 augustus 2015 08:20

Mallya wil door met rijdersduo
Racepictures

Force India-teambaas Vijay Mallya wil in 2016 graag met Nico Hülkenberg en Sergio Pérez verder. De Indiër verwacht ook niet dat zijn coureurs vertrekken.

“Het is de bedoeling dat ze allebei bij Force India blijven”, zegt Mallya tegen Autosport. “Natuurlijk bevestigen we niets totdat er contracten zijn getekend, maar ik denk niet dat ze zullen vertrekken.”

Force India begon het seizoen wat moeizaam, maar de laatste races gaat het een stuk beter. Pérez zorgde in België voor een voorlopig hoogtepunt door in de B-versie van de VJM08 naar de vijfde plaats te rijden. Teamgenoot Hülkenberg reed na zijn Le Mans-zege in juni een serie sterke races, al liepen de laatste twee wedstrijden buiten zijn schuld uit op een teleurstelling.

Reden voor tevredenheid bij Mallya. “Nico doet het dit jaar fantastisch”, aldus de Indiase zakenman. “Hij is één van de beste rijders en we zijn heel tevreden met hem. En dat geldt ook voor Sergio. Ik ben zo tevreden als ik maar zijn kan.”

Hulkenberg hot

Het lijkt desondanks nog geen vaststaand feit dat het Force India-koppel in aanblijft. Hülkenberg was na zijn triomf op Le Mans weer hot property, maar zag een Ferrari-deal aan zijn neus voorbij gaan. Toch liet de Duitser onlangs weten dat hij meerdere opties heeft voor volgend seizoen. Ook voor Pérez gaan er misschien deuren open, nu hij zijn McLaren-sof uit 2013 steeds meer achter zich laat.

Maar Mallya maakt zich geen zorgen. “De rijders zijn toegewijd en erg gemotiveerd”, vertelt hij. “Ze zijn erg blij met de B-spec en de ontwikkeling van het team. Als ze niet wilden blijven, zouden ze het wel zeggen. We zijn heel goede vrienden en hebben een goede relatie.”

Daarom haast de miljardair zich niet met het sluiten van de deals. “Er is geen deadline”, verzekert hij. “Zoals jullie weten ben ik altijd laat met de aankondiging van mijn coureurs.”