Force India’s Nico Hülkenberg heeft vooralsnog in elke race van 2014 punten gescoord en al een aantal keer aardig vooraan mee kunnen doen. Dat smaakt naar meer, vertelt de Duitser.

In de eerste zeven races van 2014 heeft Hülkenberg vierde vijfde plaatsen behaald, twee zesde plekken en één tiende plaats. De 26-jarige coureur uit Emmerich komt daarmee op een totaal van 57 punten, waarmee hij zesde in het WK staat.

“We hebben het tijdens de eerste races goed gedaan”, beaamt Hülkenberg in gesprek met het Duitse Sky, waarbij hij aangeeft vooral genoten te hebben van zijn meerdere duels met Fernando Alonso, die hij dit jaar om één of andere reden telkens weer tegen lijkt te komen: “Het is cool om met een tweevoudig wereldkampioen te vechten, die door veel mensen als de beste coureur gezien wordt.”

Voor Hülkenberg smaakt dit naar meer: “Iedere coureur streeft er naar vooraan mee te doen, maar in de Formule 1 is dat niet eenvoudig. Als het dan toch eenmaal lukt en deze ervaring hebt gehad, dan wil je dat uiteraard volhouden.”

Hülkenberg weet echter dat hij dat niet alleen kan doen: “Ik heb het niet volledig in eigen hand”, erkent hij, verwijzend naar de rol van zijn team, dat hij voor zijn eigen gevoel echter wel kan aansporen er alles aan te doen deze lijn door te trekken. “Ik geloof dat ik snel en constant rij, maar ook verstandig ben en in staat ben om de jongens te motiveren.”

Bij Force India heeft Hülkenberg, die daar na een uitstapje bij Sauber in 2013 is teruggekeerd, het hoe dan ook enorm naar zijn zin. “Ik ben gelukkig bij dit team en kan me goed voorstellen dat ik hier nog lang blijf.”