Nico Hülkenberg wil zijn tegenvallend verlopen Grand Prix van Singapore zo snel mogelijk vergeten, en is daarom blij dat hij dit weekend in Japan alweer aan de bak mag.

“Dat is het voordeel van die races een week na elkaar: je kunt gelijk proberen een teleurstelling uit de vorige race recht te zetten”, aldus Hülkenberg. In dit geval betreft die domper de botsing met Felipe Massa, die op het Marina Bay Circuit vroegtijdig een einde aan zijn race maakte en de Force India-rijder bovendien drie plaatsen gridstraf voor Japan opleverde.

“Het was jammer en het heeft me de nodige punten gekost, maar ik wil me nu richten op de positieve zaken. Voor het ongeluk was mijn tempo erg goed”, zegt de Duitser strijdvaardig.

Hülkenberg weet in elk geval wat ervoor nodig is om op het uitdagende Suzuka de bittere smaak van Singapore weg te spoelen. “Je moet exact het goede ritme vinden. Precisie is vereist, want bijna alle bochten vloeien weer over in de volgende. Een klein foutje kan je dus uit de flow halen, en je de hele ronde kosten.”

Pérez vol vertrouwen

Sergio Pérez had in de andere Force India een betere dag in Singapore: hij scoorde er voor de derde keer op rij. “Ik denk dat een goede score in Japan ook weer mogelijk is”, luidt de optimistische voorspelling van de Mexicaan voor het komend weekend.

“Als je kijkt naar de ontwikkeling van de VJM08 en de recente resultaten, moet je wel concluderen dat we op elk circuit competitief kunnen zijn”, vervolgt Checo. “En Suzuka is daar geen uitzondering op.”