Nico Hülkenberg keert ‘zeer waarschijnlijk’ terug bij Force India, aangezien de financiële situatie bij Sauber te onduidelijk is. Dat zegt Hülkenbergs manager Werner Heinz.

In gesprek met Sky Sports vertelt Heinz dat Hülkenbergs ‘hart bij Sauber ligt’. “Maar we weten nog niet hoe Saubers financiële plaatje voor 2014 eruitziet, en dat betekent dat we zeer waarschijnlijk bij Force India gaan tekenen”, verklaart Heinz.

“Het is ons namelijk te gevaarlijk om bij Sauber te blijven als we niet weten of het ze lukt genoeg sponsoren voor volgend jaar te vinden”, vervolgt Heinz. “Voor hetzelfde geld zijn ze er straks niet meer bij, dus wij spelen het dan liever op zeker door voor Force India te gaan.”

Heinz noemt ook Lotus – waar Hülkenberg ook mee in verband is gebracht – als team waarvan het door de financiën ‘nog niet duidelijk is hoe het daar verder gaat’. “Force India heeft in Vijay Mallya daarentegen een rijke eigenaar, die ook nu nog in het team kan investeren.”

Ondanks dat de keuze gemaakt lijkt te zijn, heeft Hülkenberg volgens Heinz nog niet bij Force India getekend. De zaakwaarnemer stelt echter dat hij en zijn coureur ‘binnen een paar dagen’ de knoop zullen doorhaken.

Waarom dat – ondanks dat alles op een terugkeer naar Force India wijst voor Hülkenberg – nog niet is gebeurd, is gissen, maar afgelopen weekend in Brazilië zongen er geruchten rond dat Sauber de coureur heeft verzocht nog even te wachten met het nemen van een beslissing. Dit vermoedelijk omdat het nog (een laatste keer?) wil proberen de Duitser te overtuigen van haar plannen voor 2014.

Foto: Hülkenberg in Force India-kleuren. De 26-jarige coureur uit Emmerich was eerder in 2011 en 2012 in dienst bij de renstal van Vijay Mallya. Na een jaar als testcoureur te hebben gefungeerd, had hij in 2012 een racezitje bij het team uit Silverstone.