Het team van Sauber houdt, vooralsnog, een stoeltje vrij voor Nico Hülkenberg. De Duitser is daar dankbaar voor, maar weet op zijn beurt nog niet of hij het Sauber-zitje kan accepteren.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn verklaarde gisteren tegenover Sky Sports F1 dat ze in principe een stoeltje vrijhoudt voor de hoog aangeschreven en sterk presterende Hülkenberg, maar Hülkenberg zelf weet nog niet of hij dit gaat accepteren.

Gevraagd door Sky Sports F1 wat hij ervan vindt dat Kaltenborn een plaatsje voor hem heeft gereserveerd, houdt Hülkenberg zich namelijk op de vlakte. “Het is natuurlijk goed nieuws voor me, dat lijkt me duidelijk, maar ik weet nog niet wat ik wil doen.”

“Het belangrijkste is natuurlijk dat ik volgend jaar weer Formule 1 rij. Ik wil daarbij echter wel het liefst een auto die me in staat stelt te doen wat ik nu doe: regelmatig flink wat punten meepakken, waarbij een podium op zijn tijd uiteraard ook heel fijn zou zijn.”

Hoewel Hülkenberg aangeeft dat Sauber zodoende ‘zeker een optie is’, wacht hij ook nog op wat andere teams gaan doen. “Het is niet alleen aan mij”, legt The Hulk uit. “Wat ik doe is ook afhankelijk van wat voor antwoord ik van een aantal verschillende teams krijg.”

Voorlopig denkt Hülkenberg dus nog te moeten afwachten. Hoe lang dat gaat duren, weet hij niet. “Dat is heel lastig te zeggen, en ik wil nu ook niet een bepaalde datum noemen zonder zeker te weten of het binnen die tijd rond kan komen of niet.”

Lotus
Het team, of in ieder geval één van de teams, waar Hülkenberg nog op wacht is Lotus, dat haar coureurskeuze laat afhangen van het al dan niet rondkomen van de deal met investeringsmaatschappij Quantum Motorsports.

Als het geld van Quantum Motorsports arriveert, gaat Lotus voor Hülkenberg. Mocht de deal echter uit elkaar vallen, wat niet onwaarschijnlijk is gezien het oponthoud en de tegenstrijdige berichten, dan kiest Lotus voor Pastor Maldonado en zijn sponsorgeld.

Hoe het er voor staat is voor Hülkenberg lastig in te schatten, vertelt hij aan Auto, Motor und Sport. “Aan mij is hetzelfde verteld als aan de buitenwereld: dat het geld onderweg is. Die belofte horen we nu echter al maanden en ik moet zeggen dat ik er sceptisch over ben.”

Maldonado verkondigde afgelopen weekend in Austin op zijn beurt zo goed als rond te zijn met een team, maar noemde daarbij geen namen. “Ik heb mijn beslissing gemaakt, dus het is nu alleen nog een kwestie van het ondertekenen van de contracten.”