*

Hülkenberg: ‘Ziet er niet slecht uit voor Force India’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 maart 2014 10:48

Hülkenberg: ‘Ziet er niet slecht uit voor Force India’
Racepictures

Nico Hülkenberg denkt dat het er aardig uitziet voor zijn team Force India. Hoewel alles nog niet perfect is, is hij positief gestemd door de progressie die het team tijdens de wintertests heeft gemaakt.

Gevraagd door het Duitse Auto, Motor und Sport hoe hij terugkijkt op de afgelopen wintertests, laat Hülkenberg doorschemeren dat hij optimistisch is. “De wintertests waren niet slecht. We gingen moeizaam van start in Jerez, maar hebben ons daarna enorm verbeterd. In Bahrein ging het dan ook veel beter. We hebben daar veel kunnen rijden en weinig technische problemen gehad.”

“Ik heb daardoor het gevoel dat we zo goed voorbereid zijn als mogelijk is en dat het er op het moment niet slecht voor ons uitziet”, vervolgt de Duitser, die denkt dat de teams met een Mercedes-motor – waaronder zijn renstal Force India – op het moment ‘een kleine voorsprong hebben’.

Van de Mercedes-teams worden het Mercedes-fabrieksteam en nieuwe klant Williams door de meeste mensen als de sterkste twee gezien, maar Hülkenberg vindt het moeilijk in te schatten hoe Force India zich tot die twee formaties verhoudt. “Ik heb in Bahrein namelijk niet met een lege tank gereden en wij reden ook zonder DRS, dus ik ben niet tot het uiterste gegaan, maar ondanks dat waren hun tijden denk ik moeilijk te evenaren geweest”, legt hij uit.

“Ik zou dan ook niet weten of wij iets te kort komen op Mercedes en Williams, maar er zijn hoe dan ook meer teams waar we rekening mee moeten houden”, benadrukt Hülkenberg. “Ferrari was op de laatste testdag immers ook snel en ik verwacht dat Red Bull haar problemen vroeg op laat zal oplossen en dan ook gewoon weer competitief zal zijn.”

Wat Force India verder in de race moet houden, is het ontwikkelingsprogamma voor de VJM07, dat op het moment al volop loopt. “We zijn bezig de auto nog wat lichter te maken en er zijn verder wat aerodynamische updates onderweg”, vertelt Hülkenberg. “Het gaat niet om hele grote dingen, maar we staan in ieder geval niet stil in onze ontwikkeling.”

Lees meer over

Force India Hülkenberg