Thomas Hylkema neemt het stoeltje van Andrea Caldarelli bij Tech 1 over in de GP3 Series. De Italiaan gaat verder in de Formule Nippon.

Caldarelli staat tweede in het GP3-kampioenschap, net achter de Nederlander Nigel Melker. Een aanbod om voor Kondo Racing te gaan rijden in Japan, met steun van Toyota, kon hij echter niet afslaan.

“Met pijn in ons hart zien we Andrea vertrekken, maar het is niet anders”, zegt Simon Abadie, teambaas van Tech 1. ” We begrijpen zijn beslissin volledig. Toyota ondersteunt hem al een paar jaar en voor zijn carriere is het goed om in Japan te gaan rijden.”

De 22-jarige Nederlandse coureur Thomas Hylkema, die de afgelopen drie seizoen in het Britse Formule Renault-kampioenschap reed, vervangt Caldarelli.

“Het is een uitdaging om tijdens het seizoen een nieuwe rijder te verwelkomen, maar het is op zich geen probleem”, aldus Abadie. ” Thomas heeft veel ervaring en onze twee andere coureurs zullen hem helpen zich snel thuis te voelen.”

Hylkema wordt teamgenoot van Aaro Vainio en Tamas Pal Kiss, die in Spanje de eerste overwinning voor Tech 1 in de GP3 Series behaalde. Gisteren heeft Hylkema zijn nieuwe auto voor het eerst kunnen uitproberen op de Hungaroring.